Pályázati felhívás címe: Az Agrárminisztérium 2021. évi pályázati felhívása a zártkerti besorolású földrészletek mezőgazdasági hasznosítását segítő, infrastrukturális hátterét biztosító fejlesztések támogatására

Pályázati felhívás kódja: ZP-1-2021

Támogatási szerződés száma: 4094-8/2021/HERMAN

Pályázat elnevezése: Zártkertfejlesztés Sásd

Elnyert támogatás: 24 790 354 Ft

Támogatás intenzitása: 100%

A fejlesztés célja: A település külterületén - a Paléi-hegyen - elhelyezkedő zártkerti, kiskerti ingatlanok megközelítését szolgáló út felújítása, továbbá a zártkerti terület villamosenergia-hálózatának fejlesztése.

A Paléi-hegyen lévő zártkertek településünkről közvetlenül csak a 1261/1 helyrajzi számú úton keresztül közelíthetőek meg. Az út aszfaltozott, felülete azonban sok helyen sérült, kátyús az út széle töredezett, jelenlegi állapotában balesetveszélyes. A pályázati forrásból 2,5 méter szélességben 421 méteres hosszúságban van lehetőségünk új kopóréteg felvitelére. Az út mentén pedig padka kerül kialakításra zúzottkőből.

Egy kisfeszültségű légvezetékes áramkört indítunk a szőlőhegyi 1261/1 helyrajzi számú út irányában, majd az önkormányzati tulajdonban lévő út mentén kiépítjük kisfeszültségű hálózatunkat. Az újonnan kiépített kisfeszültségű hálózatról indítjuk a fogyasztói csatlakozó vezetékeket a zártkert tulajdonosok mérőhelyeihez.