Az "Engedd, hogy segíthessünk" alapítvány létrejöttét 1994-ben Sásdi Általános Iskola igazgatója és Sásd Város Képviselőtestülete kezdeményezte.

A szervezet elnöke: Rabb Győzőné
A szervezet székhelye: 7370 Sásd, Szent Imre út 29.

A szervezet küldetése

A nevelés és oktatás rendszerén belül a tehetség-gondozás anyagi, pénzügyi feltételének biztosítása. Versenyeken, pályázatokon, szaktáborokban való részvételének költségeihez való hozzájárulás, illetve fedezet biztosítás a tanulók részére. Minden tanév végén a tehetséges, jó tanulók tárgyjutalmat kaptak. Tagjai szülők, pedagógusok, helyi vállalkozók.

Idén is örömmel fogadjuk adójuk 1%-ának felajánlását!

A rendelkező nyilatkozatra írandó adataink:
A kedvezményezett neve: "ENGEDD, HOGY SEGÍTHESSÜNK" ALAPÍTVÁNY
A kedvezményezett adószáma: 18304787-1-02

Letölthető dokumentumok:

Pályázatunk:

"EFOP-1.8.5-17-2017-00185 Menő Menza" pályázat 
„EGÉSZSÉGTUDATOSAN A HEGYHÁTON”

Az „Engedd, hogy segíthessünk” alapítvány (tevékenysége a Sásdi Általános Iskolához kötődik) EFOP pályázaton  17.604.004 Ft összegű támogatást nyert.

A projekt szakmai megvalósítása során nagy hangsúlyt fektettünk az ismeretterjesztő és szemléletformáló programok megszervezésére és megtartására. A köznevelésben részt vevő gyerekek egészséges táplálkozással kapcsolatos ismereteinek bővítése, egészségkultúrájuk fejlesztése érdekében a 2018. év során dietetikus vagy táplálkozástudományi szakember közreműködésével történő előadást tartottunk, iskolai foglalkozások keretében.

A 2018-as tanév kezdetén kérdőív segítségével végezte el a felmérést a dietetikus. Jelen pályázat keretein belül lehetőség nyílt testzsír mérő készülék beszerzésére, melynek segítségével szűrést is végeztek a gyerekeken. Ezt követően a kérdőívek kiértékelésre kerültek a szakmai vezető által.

A gyerekeket és/vagy szüleiket a szakmai vezető írásos formában tájékoztatta a felmérés és a szűrővizsgálatok eredményeiről, különös tekintettel a felmérés alapján rizikócsoportba sorolható gyerekek esetén.

A szakmai vezető a projekt teljes időszaka alatt dietetikai szaktanácsadást, konzultációt, csoportfoglalkozást biztosított az iskola tanulóinak és szüleik számára, valamint a pedagógusok és közétkeztetésben dolgozó szakemberek számára. A kérdőíves felmérést és a fent említett szűrővizsgálatokat a projekt vége felé közeledve újból megismételte a dietetikus, ezzel felmérve  a táplálkozási szokásokban bekövetkezett, valamint a testtömeg-összetételt érintő változást.

A szemléletformálás, az egészséges táplálkozás és életmód népszerűsítése érdekében kreatív ételkészítési programokat is szerveztünk. Fontos, hogy a legtöbb előadás a szülőkkel együtt történt, hiszen egy ilyen korú gyerek életmódját és táplálkozását a szülő tudja legnagyobb mértékben befolyásolni.

Az egészséghéten sportvetélkedőkre került sor közismert emberek bevonásával. A tájékoztató napokon a gyerekek és családjaik számára lehetőség nyílt a közösen elkészített ételek kóstolására. Az egészséges táplálkozást népszerűsítő programokat, fórumokat közismert személyek meghívásával végeztük.  Az egészségfejlesztő és betegségmegelőző programok között szerepel a rajzpályázat, a plakáttervező verseny, valamint kvízverseny, melynek kérdéssorát a dietetikus az előadások anyagából állította össze. 2019 tavaszán megrendezésre került egészséghét zárásaként szerveztünk egy főzőversenyt.. A verseny alkalmával a szakmai vezető által meghatározott ételek közül lehetett választani. A menüsor eltért a hagyományos főzőversenyeken megszokott zsírosabb és nehezebb ételektől (pörkölt, babgulyás, halászlé), hiszen gasztronómiai rendezvényünk célja továbbra is az egészséges ételek népszerűsítése. A projekt gondoskodott az iskolai étkezéshez szükséges eszközök, bútorok, konyhatechnológiai berendezések és dekoratív plakátok beszerzéséről az egészséges táplálkozás illetve az étkezési kultúra fejlesztése érdekében. Az egészséges táplálkozás népszerűsítése érdekében létrehoztunk egy tankertet, iskolai fűszerkertet. Projektünk zárásaként megvalósult egy „nagy” rendezvény, melyen méltóképpen összefoglalnánk az év során elért eredményeket.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.06.30.
Projekt azonosító száma: EFOP-1.8.5-17-2017-00185
Elnyert összeg: 17.604.004 Ft

GÉPJÁRMŰBESZERZÉS AZ ENGEDD, HOGY SEGÍTHESSÜNK ALAPÍTVÁNYNÁL
"FCA-KP-1-2020/2-000787"

A támogatásból egy 9 személyes mikrobusz beszerzése valósult meg, ezzel segítve alapítványunk, valamint tevékenységünk ellátási színvonalának emelését. Alapítványunk a mikrobusszal a sásdi általános iskola tanulóinak utaztatását segíti a tanulmányi, sport és kulturális versenyeken, énekkari bemutatókon, rajz és egyéb kulturális pályázatokon, tehetséggondozó szaktáborokban, hazai és külföldi nyelvi táborokban való részvétel támogatása érdekében.

A gépjármű önkormányzati feladatok ellátásban is közreműködik:  közétkeztetés ételkiszállítás és hörnyéki település részről hátrányos helyzetű gyermekek óvodába és iskolába való eljutását segíti.

Pályázati azonosító: FCA-KP-1-2020/2-000787
A pályázat címe: Gépjárműbeszerzés az Engedd, hogy segíthessünk Alapítványnál

Konzorciumi partnerként vettünk részt: 

Humán szolgáltatások fejlesztése a Hegyháti járásban
EFOP-1.5.3-16-2017-00080

Az önkormányzat sikeres pályázatában, az "EFOP 1.5.3-16-2017-00080 Humán Szolgáltatások Fejlesztése a Hegyháti Járásban", megvalósítás 2018.05.01-től 2020.05.01-ig. A projektből kiemelendő a szívesség csereprogramok, ahol a diákok az idősekkel együttműködve  vettek részt.

Az idősek világnapján gyerekek adtak műsort, az adventi készülődésen idősekkel sütöttek együtt, nyugdíjas farsang, iskolai farsang, balatoni táborozások alkalmával az idősek meglátogatták a gyerekeket, közös étkezés, fürdés, beszélgetés.

Pályázati azonosító: EFOP-1.5.3-16-2017-00080
A pályázat címe: Humán szolgáltatások fejlesztése a Hegyháti járásban
A projekt megvalósítási időszaka: 2018. 05. 01. – 2020. 05. 01.