Sásd Város Önkormányzata a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretén belül a TOP_Plusz-1.2.1-21, Élhető települések tárgyú felhívásra sikeres támogatási kérelmet nyújtott be a település közösségi, kulturális és sportolási infrastruktúrájának fejlesztésére. A nyertes pályázatnak köszönhetően önkormányzatunk 249,45 millió Ft vissza nem térítendő európai uniós támogatásban részesült.

Projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-1.2.1-21-BA1-2022-00018
A fejlesztés megvalósítási helyszínei: Sásdi Általános Művelődési Központ Közösségi Háza, Sporttelep, Szoborkert
A támogatás intenzitása: 100%
Megvalósítási időszak: 2022. 07. 01. - 2025. 12. 31.

A pályázatból az alábbi fejlesztések valósulnak meg:

  • a Sporttelep északi, korábban Kresz-parkként működő részén egy szabadtéri rendezvények megtartására alkalmas közösségi helyszín kialakítása. Fedett szabadtéri színpad és kiszolgáló létesítmény épül öltözővel, vizesblokkal;
  • a Szoborkertben a villamoshálózat fejlesztése;
  • a Közösségi Ház tornacsarnoka új padlóburkolatot kap, a terem akusztikai javítása, továbbá az épület használatából adódó kisebb hibák javítása valósul meg.

A fejlesztés eredményeként megvalósul a település közösségi, kulturális és sportolási infrastruktúrájának fejlesztése. A beruházás hozzájárul a helyi közösségi folyamatok kezdeményezéséhez, a helyi kultúra, szabadidős tevékenységek fejlődéséhez és hozzájárul a helyi közösségek közötti kapcsolatok kialakításához. A projekt hosszú távú célja Sásd népességmegtartó erejének növelése, a fiatalok helyben maradása és az elvándorlás visszaszorítása.

További információ kérhető:

Sásdi Közös Önkormányzati Hivatal
72/576-531, palyazat@sasd.hu